Nová hymna SDH Nové Sedliště

09.06.2012 18:32

Dobrovolní hasiči z Nového Sedliště se mohou chlubit vlastní hymnou

Nové Sedliště – Od soboty 9. června se dobrovolní hasiči z Nového Sedliště mohou pochlubit zbrusu novou hymnou, kterou speciálně pro ně složila a nahrála známá tachovská skupina Excentr.

Skupina v čele se svým kapelníkem předala hymnu na sólovém CD veliteli sboru krátce před zahájením soutěže v požárním útoku, která se ten den v Novém Sedlišti konala.

„Před časem jsme byli požádáni, zda bychom jako skupina nevytvořili píseň pro hasiče z Nového Sedliště a my se rozhodli, že ano. K této vesničce máme blízký vztah, protože zde máme zkušebnu, občas zde popijeme v místní hospůdce a samozřejmě jsme tu už i vystupovali," ozřejmoval vznik písně jeden ze členů kapely Jan Hamala.
Zvláště za hranicemi našeho okresu není nezvyklé, aby sbory hasičů měli své vlastní hymny. Novosedliští se proto nechali inspirovat a se svou novou hymnou mají v plánu vyrazit i do vzdálenějších míst Plzeňského kraje.

„Nová hymna nás opravdu potěšila. Budeme si ji s sebou brát na všechny závody a před svým útokem si ji necháme zahrát. I díky této písni budeme sami sebe propagovat. Lidé si nás lépe zapamatují, když si nás spojí s dobrou písničkou, kterou si budou moci už po pár poslechnutích zazpívat s námi," řekl Deníku velitel novosedlištských hasičů Ondřej Fojtíček. „Pro Excentr to bude vlastně i reklama, protože v posledních letech vyrážíme soutěžit i mimo okres. Také se jim však odměníme tím, že je u nás pohostíme a popijeme s nimi."

„Pokud bude o píseň zájem, tak ji samozřejmě budeme hrát i na našich koncertech," doplnil Hamala. Píseň je k poslechu také on-line, a to na domovských webových stránkách kapely.

Autorka článku: Veronika Černá (Tachovský deník)

Odkaz na hymnu: www.youtube.com/watch?v=bJieQ9FMAso&feature=plcp

—————

Zpět